Skip to main content

Om klubben

folderVi bevarar bilar till eftervärlden

Svenska Volvo Amazonklubben är en ideell förening med strax över 2.700 medlemmar utspridda över hela Sverige och delar av världen. Syftet är att utan ekonomisk vinning bevara Volvo Amazon bilar till eftervärlden, såsom en del av vår historia och kultur.

Klubben bildades 1980 på Lotta Gjers initiativ, samma år kom första numret av Amazonbladet ut, den tidning som ges ut till medlemmar med minst fyra nr per år. I tidningen kan du annonsera gratis, det publiceras renoveringstips, modellidentifiering och historik, samt hjälp att finna reservdelar till din Amazon. Klubben ger ut en matrikel, där kan du leta efter medlemmar, chassinr, registreringsnummer och postnummer.

I samarbete med MHRF (MotorHistoriskaRiksFörbundet) kan vi erbjuda förmånliga försäkringar för dig som är rädd om din mycket fina samlarbil (diverse krav gäller för att få teckna försäkring).

Klubben har även ett samarbete med IF för försäkring av din veteranbil. För mer info kontakta en av klubbens besiktningsmän.

Träffar

Klubben medverkar vid ett antal träffar under året. VROM-träffen I Göteborg är en träff som är tre dagar i augusti, förutom en massa Amazoner finns det bilar från alla andra Svenska Volvo-klubbar samt ett antal utländska.

På en lite större träff är det ofta ett rally (typ tipsrunda med bilen), bilutställning och reservdelsmarknad.

På en träff väljer man ut att vara med på det man känner för, arrangören kräver ibland förhandsbokning, t.ex. för att kunna förboka mat mm. För att träffar skall bli av, krävs engagemang från medlemmarna, vill du hjälpa till så kontakta gärna någon som redan arrangerar en träff i närheten av där du bor.

För att se närmast kommande träffar se TRÄFFKALENDERN

Meny