Skip to main content

Om Amazonklubben

folderVi bevarar bilar till eftervärlden

Svenska Volvo Amazonklubben är en ideell förening med strax under 2.700 medlemmar utspridda över hela Sverige och delar av världen. Syftet är att utan ekonomisk vinning bevara Volvo Amazon bilar till eftervärlden, såsom en del av vår historia och kultur.

Klubben bildades 1980 på Lotta Gjers initiativ. Samma år kom första numret av Amazonbladet ut, den tidning som ges ut till medlemmar med minst fyra nr per år. I tidningen kan du annonsera gratis, det publiceras renoveringstips, modellidentifiering och historik, samt hjälp att finna reservdelar till din Amazon. Klubben ger ut en matrikel, där kan du leta efter medlemmar, chassinr, registreringsnummer och postnummer.

I samarbete med MHRF (MotorHistoriskaRiksFörbundet) kan vi erbjuda förmånliga försäkringar för dig som är rädd om din mycket fina samlarbil (diverse krav gäller för att få teckna försäkring).

För mer info kontakta en av klubbens besiktningsmän.

Träffar

Klubben medverkar vid ett antal lokala träffar under året. Vi har vår Sommarträff (3 dagar) veckan innan midsommar, Amazonrock (4 dagar) i Vansbro som brukar vara i månadsskiftet juli-augusti  samt VROM-träffen i Göteborg och förutom en massa Amazoner finns det bilar från alla andra Svenska Volvo-klubbar och även ett antal utländska.

På en lite större träff är det ofta ett rally (typ tipsrunda med bilen), bilutställning och reservdels/regalia marknad.

På en träff väljer man ut att vara med på det man känner för och arrangören kräver ibland förhandsbokning, t.ex. för att kunna förboka mat mm. För att träffar skall bli av, krävs engagemang från medlemmarna så vill du hjälpa till så kontakta gärna någon som redan arrangerar en träff i närheten av där du bor.

För att se närmast kommande träffar se TRÄFFKALENDERN

Meny